Translate

10 Haziran 2014 Salı

Pro-Z II (Worklog-1)

Kasayı daha önceki düzenlenmiş hali ile kullandıkça zamanla gözüme batan kısımları oldu. Mesela üst bölümdeki boylu boyunca uzanan 5,25" yuvaları. Oraya takılan dvd-rw, diğer donanımların vidaları, boylu boyunca görünen delikler, çıkıntılar falan beni rahatsız ediyordu. Bu sefer daha solid bir görünüm elde etmek için o görüntünün önünü komple kapatacağım.


5,25" yuvaları sağlayan alüminyum saclar aynen kalacak. Ama önüne yine bir sac konacak ve kasaya yandan bakan bir kişi o yuvalara takılmış herhangi bir donanımı, vidalarını, kablolarını vs. göremeyecek. Bunun için yolumun üzerinde herhangi bir yerde alüminyum levha ya da sac temin edemedim. Bulabileceğim yerlere de işim düşmediği için, ofiste bir kenara atılmış eski bir pc kasasının üst kapama ve yan kapaklarını kullanmak fikri aklıma geldi.


Mod için ilk işim bu sacları kasanın ölçülerine ve vermek istediğim forma göre şekillendirmek. Sonrasında bu saclar üzerinde çok fazla işimiz olacak. Modun en önemli parçasını oluşturuyorlar.

Söktüğümüz sacları şöyle bir yerine tutalım, bakalım uygun hale getirebilecek miyiz...



Kesilecek yerler kurşun kalemle işaretlendi ve işe koyuldum.

Girintili çıkıntılı bir parça olduğundan rahat bir kesim için bazı kısımları dremel, bazı kısımları dekupaj ile kesmek gerekti.









 
Ve kesimi bitirip, kenarları yumuşattıktan sonra atîl duran eski ofis kasasının üst kapaması, Lian Li kasamızın 5,25" lik yuvalarını istediğim şekilde kapatacak hale geldi.





Tabi bu sac daha "L" şeklinde kasanın içine dönecek. Bunun için eski kasanın yan kapaklarını kullanacağım. Böylece kasaya yandan bakan kişi sadece anakart ile üzerindeki bileşenleri ve tabi ki göz alıcı su soğutmamıza odaklanmış olacak. Ama bu saclar üzerinde daha çok işim var. Isı sensörünün LCD'si yanında ayrıca sistemin durumunu tüm bilgilerini gözden geçirebileceğim, hatta son dakika haberleri rss akışları takip edebileceğim ayrı bir 2 satır karakter LCD'de bu sac üzerinde olacak.

Pro-Z I'de hayata geçirememiştim ama bu sefer pleksi işini ertelemeyeceğim. Pleksi konusunda parlak fikirlerim var.

Ayrıca kasada bir sürü delik açma ve kesim işi var. Eklenen sac, levha ve diğer parçaların zımpara boya işleri yapılacak. Kablolar paracord iplere geçirelecek, akış şemasına karar verilip pompa yeri belirlenecek vs. Var oğlu var yani. :)
  
Hepsini sizinle paylaşmaya devam edeceğim. Kotalarınızı ayarlayın, benden söylemesi :lol:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder