Translate

10 Haziran 2014 Salı

Pro-Z II (Su soğutma parça ve malzeme temini...)

Evet Pro-Z II için sipariş verdiğimiz malzemeler gelmeye başladı...


 



Siparişini verdiğimiz parçalar bir bir elimize ulaşırken, masaüstü pc kavramına cuk oturan birkaç fotoğraf paylaşayım. 




Ben projenin detaylarıyla boğuşurken bilgisayarımı iki aydır bu şekilde kullanıyorum ve odanın hali içler acısı. Bakalım evden ne zaman kovulacağız... Eşimi biraz daha oyalamam lazım. :lol:

Kasadan ayırdığımız radyatör, egzoz ve dominator ram fanlarımızla vedalaşıyor, dolabımıza kaldırıyoruz.



4 yıl sonra kristal berraklıktaki Tygon hortumların geldiği nokta...



Neyse ki bu hortumlara da yeni projede ihtiyacımız yok.
Gelelim yeni projemizde eskilerin yerini alacak malzemelerimize; Fan olarak Enermax Cluster CCL12N ledli beyaz fanları kullanacağım,

 
 

 



Fanlarımızın önüne gelecek filtreler de hazır.



Hortum için XSPC FLX - UV olmayan mat beyaz hortumu tercih ettim. Yalnız projede ayrıca dış çapı 12mm, iç çapı 10mm. akrilik boru da kullanacağız. Akrilik borular daha göz önünde olacak.



Sistemimizin kalbi işlemci ve diğer üniteleri soğutacak su soğutmamızın en önemli parçaları olan rakorların bir kısmını, pompayı, işlemci bloğunu ve rezervuarı da görüntülemeyi unutmadık tabi...




 
Pompanın giriş ve çıkışlarına 1/4'lük diş açılarak sıkmatik rakorların kullanılması sağlandı.



 
Su soğutmamızın içindeki sıvının sıcaklığını devamlı göz önünde bulundurmak için LCD'li ısı sensörümüz de hazırda bekliyor.




Sisteme soğutma suyumuzu verip çalışır hale getirdikten sonra pompanın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edebilmemiz için kullanılacak bir parça daha; Bitspower flow sensor.

Şu güzelliğe bakar mısınız...






Kasa içi ışıklandırmada ledleri açıp kapamamı sağlayacak beyaz ve mavi ledli butonlarımız da kasaya montaj için beklemedeler.


 

Kablo sarma sırasında elden geçirilecek olan psu kablolarını da modlayacağız. Siyah olan soketler beyaz olanlar ile değiştirilecek.


 
Şimdilik görüntüleyebildiğim malzeme ve parçalar bunlar. Daha paylaşacak malzeme çok. Sırası geldikçe onları da paylaşacağım. İzlemede kalın.

Bir sonraki paylaşımımda artık hardmoda geçiş yapıyoruz ve kasayı şekillendirmeye başlıyoruz. Görüşmek üzere.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder